Etablering


Etablering

Hvis en fisker for eksempel ønsker at stå til havs bag eget ror, men mangler den nødvendige startkapital, er der god hjælp at hente. Først går han til den faglige del af organisationen, hvor man vurderer, om ideen er bæredygtig.

Går han her fra med grønt lys, overtager den anden halvdel af organisationen. Uden nogen form for garantier tilbydes et lån, så den håbefulde fisker kan gå til sit pengeinstitut og sige, at han har den nødvendige egenkapital for at få et lån her.

Når den nybagte fiskeskipper er kommet på havet, lades han ikke i stikken. Inden lånet bevilges aftales det, at to personer han selv vælger og har tillid til, skal følge hans indsats til søs. Sammen med repræsentanter fra Fiskernes Fremtid mødes de en gang i kvartalet for at vurdere, hvordan det går.

Snakken handler ikke kun om økonomi, men lige så meget om fisk. Fiskernes Fremtid opfatter nemlig i høj grad sig selv som rådgivende organ i fiskerifaglige spørgsmål. Således kan også etablerede fiskeskippere hente gode og gratis råd, hvis de har behov for at diskutere deres fiskeri med kyndige og erfarne folk.

Fiskernes Fremtid vil gerne have fingeren på pulsen med alt, hvad der rører sig på fiskerifronten i Hvide Sande. Derfor er der også skabt en »udvekslingscentral« for anparter. Går man rundt og kunne tænke sig at få part i et fiskefartøj, kan man henvende sig til Fiskernes Fremtid, som har styr på, hvor det kan lade sig gøre at blive medejer af et skib.

Omvendt er der selvfølgelig også styr på, hvilke anpartsejere, der gerne vil af med deres anparter. Salget foregår med lige præcis den portion diskretion, sælger og køber måtte ønske.


Vil du vide mere så kontakt

Fiskeskipper
Verner Møller
Geflevej 96
6960 Hvide Sande
Tlf. 3024 6414
Advokat
Mogens Jepsen
Metheasvej 1
6960 Hvide Sande
Tlf. 9732 0100
mj@ringkoebing.advodan.dk